SAĞLIKLI SAÇLAR VE BİTKİLER

04-01-2023 16:10
SAĞLIKLI SAÇLAR VE BİTKİLER

 

SAĞLIKLI SAÇLAR VE BİTKİLER

Her ne kadar size önereceğim bitkisel yaklaşımların sizi saçlarla kaplayacağına dair söz veremesem de bu doğal alternatifleri denemeye değer olacağı düşüncesindeyiz..
 
 
Cüce Palmiye (Serenoa repens): Siz her ne kadar finasterid (Proscar) gibi saç dökülmesini engelleyici bir ilaç tedavisini denemek isteseniz de, bizim bir numaralı seçimimiz hala cüce palmiyedir. Biyokimyacılar cüce palmiyeyi sonuna kadar desteklemektedir. DHT’nin saç kökü hücrelerini öldürdüğünü biliyoruz. Bu bitkiyi kullanmak da DHT oluşumunu engellemektedir. Cüce Palmiyenin saç dökülmesini önlemeye yardımcı olduğu ortada olduğuna göre, bu bitkiye erkekler için demek mümkündür, çünkü yapılan çalışmalar cüce palmiyenin prostat büyümesini de engellediğini de ispatlamıştır.
 
Meyan kökü (Glycyrrhiza glabra):
Meyan kökü de testesteronun, dihidrotestesteron (DHT) adlı bileşiğe dönüşmesini engelleyen bir bileşik içerir. Bu anlamda meyan kökü içeren şampuanları kullanmanızı ya da meyan kökünü suda 5 dk kaynatarak saç derinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
 
Biberiye (Rosmarinus officinalis): Biberiye içeriğindeki etken maddeler itibari ile sağlığımız konusunda bir çok şeye faydası olduğu gibi saç sağlığınada oldukça faydası olan değerli bir bitkidir. Biberiyenin saç sağlığı üzerine etkisi saç derisindeki kan dolaşımını artırarak saç gelişimini desteklemektedir. Bu anlamda biberiye yağı ile saf zeytin yağı karıştırılarak saç derisine haftada bir kez masaj yapılması saç dökülmesini engellemekte hem de kıl folekülünün canlı olduğu kısımlardan saç çıkmasını indüklemektedir.
 
Danshen (Salvia miltiorrhiza) ve Ada Çayı (Salvia officinalis):
Ada çayı saçı dökülmesini engellediği gibi saçın rengini de korur. 1 çay kaşığı tentürü haftada 1-2 kez yine saç derisine bir miktar su ile seyrelterek saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ada çayı tebtürü hazırlanması konusundan eczacınızdan yardım alınız.
 
At Kuyruğu (Equisetum arvense):
 At kuyruğu içindeki etken maddelerden selenyum ve silikon saç oluşumunu desteklemektedir. Bu anlamda bitki çaylarının içine 1-2 çay kaşığı kurutulmuş at kuyruğu ekleyerek içebilirsiniz. Ve saçınıza gereken minerallerin alınmasını sağlamış olursunuz.
 
 
Değerli Okuyucularımız,
Yukarıda bahsettiğim bitkelerle pratik bir şekilde At kuyruğu ile dahilen , meyan kökü, ada çayı, cüce palmiye ve biberiyeyi saç derisine uyguluyarak haricen saç dökülmesini durudurabilir ya da saçınıza ekstra bakım yapabilirsiniz. Bunun dışında yine saç dökülmesine karşı yukarıda bahsettiğim bitkiler ve bunun gibi bir çok bitkileri özel yöntemlerle ayrıştırıp özel preparatlarda piyasa mevcuttur. Bu anlamda tercih edeceğiniz ürünlerin reklam ürünü olmasından çok menşeine,kalitesine ve kullanım kolaylığına dikkat ederek kullanmanızı öneririz. 
 

Herhangi bir sorunuz olması durumunda bize iletisim@botanikecza.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Sağlık ve Esenlikle dolu günler dileriz.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.