ÖKSÜRÜK VE BRONŞİTTE BİTKİLERDEN DESTEK

04-01-2023 16:10
ÖKSÜRÜK VE BRONŞİTTE BİTKİLERDEN DESTEK

Öksürük ve Bronşitte bitkilerden destek almaya ne dersiniz?


Öncelikli önerimiz evinizde genel olarak bulunan yok ise hemen almanız gereken kış ayının vazgeçilmez bitkisi olan KEKİK olacaktır.

Neden kekik?
Kekik içeriğinde bulunan Timol adlı bileşik sayesinde antibaakteriyel, balgam sökücü ve spazm çözücü etkisi mevcuttur. Bu etkilerinden dolayı öksürük, bronşit gibi solunum sistemi rahatsızlıklarında vazgeçilmez bitkilerimizden olmalı.

Kullanım: Günlük olarak günde 1 tatlı kaşığı kadar kurutulmuş kekik yaprağı üzerine 1 çay fincanı kaynar su ekleyiniz ve ağzını kapatınız. 5 dk kadar bekledikten sonra sıcakken süzünüz. Dilerseniz tatlandırabilir, limon sıkarak aroma katabilirsiniz. Günlük 3 fincan kadar tüketebilirsiniz.

Kekik çayını içerken ayrıca bağışıklığınızın güçlendiğini, mide ve sindirim sisteminizde rahatladığını hissedeceksiniz.

Kuru öksürük durumlarında;
Kekik çayı ile birlikte Meyan kökü tozunu kullanmanızı önereceğim:
Kekik çayını yukarıda belirttiğim şekilde kullanmaya devam edelim. Meyan kökü tozundan da yarım tatlı kaşığı üzerine 1 çay fincanı soğuk su ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika kaynatıp, soğuduktan sonra süzülerek içilir. Günde 3 çay fincanı yemeklerden sonra içelim.
Uyarı: Meyan kökünü kullandığınız süre 4-6 haftayı geçmemelidir. 1 haftalık süre içinde herhangi bir değişiklik ve düzelme belirtisi gözlenmediyse doktorunuza başvurunuz. Meyan kökünü kullandığınız süre içinde muz, kuru kayısı gibi potasyum içeriği yüksek gıdalar tüketmeye gayret gösterelim.
Ayrıca geceleri uyumadan önce inatçı öksürükler için Menengiç ten bir çay kaşığı yiyiniz. Zamanla rahatladığınızı göreceksiniz.

Balgamlı Öksürük ve Bronşit
Öksürüğünüz balgamlı ve balgamı çıkarmakta oldukça zorlanıyorsanız;
Yukarıda belirttiğim meyan kökü çayına 1 tatlı kaşığı kadar ökaliptus yaprağı ekleyelim.
Ayrıca yine geceleri uyumadan önce inatçı öksürükler için Menengiç ten bir çay kaşığı yiyiniz. Zamanla rahatladığınızı göreceksiniz.

Not: Yukarıda belirttiğimiz kürleri hamilelerin tüketmemesini öneririz.

 
Herhangi bir sorunuz olması durumunda iletisim@botanikecza.com mail adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
 
Sağlık ve Esenlikle dolu günler dileriz…

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.